Sommerdrøm 6: Makroner med jordbær og sjokolade

Makroner med sjokoladekrem trenger ikke bare være makroner med sjokolade. Sjokoladen kan tilsettes smak, f.eks. jordbær! Del seks av jordbærkavalkaden kan lages med både hvit og mørk sjokolade. Hvit sjokolade gir en flott rosa farge til kremen, og smaken blir søt og mild. Med mørk sjokolade får du en mørk og krydret smak med hint av jordbær. Opp til deg :)

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Sjokoladekrem med jordbær
– 100 g sjokolade (hvit eller mørk)
– 1/2 dl jordbærpuré (ca. 50 g jordbær)
– 35 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rød/rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Lag puré av jordbærene ved hjelp av en stavmikser. Bland sjokolade og 1/2 dl jordbærpuré i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts sjokoladekrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar