Makroner med kokos

Makroner med kokos

ENGLISH | NORSK

Makroner med kokos blir helt klart noe helt annet enn de tradisjonelle kokosmakronene mange baker til jul. Selv liker jeg begge småkakene, men dette er nå en gang en blogg om franske makroner. Makronene får en kraftig kokossmak, så er kokos noe du foretrekker, kan kanskje dette bli en ny favoritt?     

Makroner med kokos

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– Kokosmasse

Kokoskrem
– 100 g hvit sjokolade
– 1/2 dl kokosmelk
-1/2 dl kokosmasse

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Før du steker makronene, dryss over litt kokosmasse som pynt. Avkjøl makronene.

Bland sjokolade og 1/2 dl kokosmelk i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett kokosmasse. Rør sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts kokoskrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Tips! Ønsker du en mer framtredende sjokoladesmak? Bytt ut den hvite sjokoladen med mørk sjokolade.

11 kommentarer

 1. Hei

  Hva er det som gjør at noen makroner får en slags ekstra kant nederst? Slik de har på den versjonen du lager her. Eller er det fyllet som blir presset ut? Jeg ser at noen av dine flotte makroner har det og andre ikke. Jeg har selv enda ikke laget men ser gjennom for å lære til jeg kan prøve meg selv en gang.

  • Hei!
   Makronene skal ha en fot som det kalles, en kant nederst som kommer når makronene hever i ovnen. Men, som du påpeker ser den litt annerledes ut på bildet enn den skal. Røren har fløtet mer ut enn opp :) Sånn kan det gå i blant, selv om jeg nå har gjort dette mange ganger nå. Makroner er et lunefult bakverk, enkelt å greit. Smaken derimot var det ikke noe å si på. Lykke til med baking!

 2. Hei!

  Bruker du den kokosmelken som er hvit,(på boks) eller den som er gjennomsiktig (som pleier å stå med soyamelken) ?

  Flott side!

  • Hei!
   Så fint å høre at du liker siden min! Jeg bruker den hvite kokosmelken på boks. Den gjennomsiktige er kanskje kokosvann?

   Christine

 3. Dette er de beste makronene jeg noen gang har smakt. Eeeelsker de!!! Droppet riktig nok kokosen på toppen og hadde ekstra kokos i kremen. Ble helt nydelige. Der røk den bikinikroppen, hahaha;)

 4. Hei, inspirerende blogg!
  Tenkte tanken om du har forsøkt/vet om det funker å bytte ut noe av mandelmelet med kokosmel? Så slipper kokosmassen å bryte den flotte blanke toppen..

  • Hei!
   Har ikke forsøkt den løsningen, så meld gjerne tilbake om du forsøker. Et alternativ er jo å droppe kokosmasse som pynt også, og kun ha det i fyllet. Da får du jevne makronskall :)
   Christine

 5. Hei, kan disse fryses ? =)

Legg gjerne inn en kommentar