makroner med sjokoladekaramell

Makroner med sjokoladekaramell

ENGLISH | NORSK

Godt nytt år alle sammen! Første oppskrift i 2014 er av det søte slaget, nemlig en makron med karamellfyll tilsatt sjokolade. Er du blant de mange som har som nyttårsforsett å spise mindre sukker og søtt? Vel, jeg synes selv det er viktig å kose seg i blant, bare det ikke blir til vane å gjøre det hver dag. Skal du først unne deg noe virkelig godt, kan disse være tingen :)   

makroner med sjokoladekaramell

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 100 g sukker
– 75 g eggehvite
– 100 g melis
– 100 g mandler

Sjokoladekaramell:
– 1 dl fløte
– 75 g sukker
– 25 g sjokolade

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett litt brun farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Ha sukkeret i en kjele og smelt det over middels temperatur. Vent til sukkeret blir brunt (karamellfarget), og hell fløten forsiktig i mens du rører. Kok blandingen et par minutter, til alle eventulle «karamellklumper» har løst seg opp. Avkjøl noe, og pisk inn litt og litt av sjokoladen med en visp.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på ca. 1/2 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over. Husk å ikke overdrive mengden fyll i disse makronene. Her kan det faktisk bli for mye av det gode :)

Legg på fat, server og nyt!

12 kommentarer

  1. Pingback: Highlights fra Nespressoutfordringen

  2. Pingback: Lesernes favoritter i Nespressoutfordringen

  3. Pingback: Lesernes favoritter i Nespressoutfordringen

Legg gjerne inn en kommentar