Sommertid del2: Makroner med vannmelon

ENGLISH | NORSK

Del to av sommertid-oppskriftene inneholder vannmelon; en soleklar sommerfavoritt for min del. Her spises det store mengder vannmelon bade titt og ofte, og at jeg måtte teste ut hvordan denne frukten egnet seg som ingrediens i en makron var jo nærmest selvsagt her hjemme. Trodde selv det skulle bli vanskelig å få fram vannmelonsmaken, men den kom godt fram. Søte og gode ble de absolutt!

Makroner med vannmelon

 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 g sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Vannmelonfyll
– 200 g vannmelon
– 100 g sukker
– 4 ts sitronsaft
– 2 ts gelatin

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Del vannmelonen i biter og kjør i blender eller bruk en stavmikser til å mose frukten. Ha vannmelonen, sukker og sitronsaft i en kjele, og kok opp. Kok til sukkeret er ordentlig oppløst, ca. 5 min.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 4 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling. Om du vil ha et fyll med en enda tydeligere rosa farge, tilsett litt konditorfarge før avkjøling.

Når fyllet har blitt stivt (la det gjerne stå I kjøleskapet til neste dag) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar