Sitronmakroner

Makroner med sitron

ENGLISH | NORSK

Nå har det vært lite nytt å melde på bloggen de siste månedene. Har hatt nok å henge fingrene i, så blogging har blitt litt nedprioritert. Skal se om jeg ikke får gjort noe med det i ukene som kommer. Høsten er godt i gang og det nærmer seg jul faktisk. Før vi kommer så langt tenkte jeg å legge ut et par oppskrifter fra i sommer. Først ut er noen herlig, friske sitronmakroner. Ikke feil selv på en mørk høstkveld. Sitronmakroner har jeg også laget tidligere (oppskriften finner du her), men denne gangen har jeg laget et fyll basert på hvit sjokolade. Den milde sjokoladen gjør at sitronen kommer perfekt til sin rett. Ikke for syrlig, men samtidig virkelig frisk og med mye smak av sitron. Disse kan jeg definitivt anbefale om du er glad i sitrus.    

Sitronmakroner

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Sjokoladekrem med sitron
– 120 g hvit sjokolade
– 1/2 dl presset sitronsaft

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Bland sitronsaft og hvit sjokolade i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. (Her kan du benytte mikrobølgeovn, men vær forsiktig. Bruk lav effekt, og rør om etter 30 sekunder, før du kjører en ny runde.) Ta kjelen av platen og sett til avkjøling. Om du ønsker en hvitere krem, rør inn litt hvit konditorfarge i kremen før avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

9 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar