Makroner med mango

Sommertid del5: Makroner med mango

ENGLISH | NORSK

Jeg har lenge hatt lyst til å forsøke meg på en mangomakron, så nå benyttet jeg sjansen. Som fyll har jeg laget gelé/syltetøy av mango. Det smakte fantastisk friskt, men som fyll i makronene kom ikke den samme friskheten like tydelig fram. Javisst smakte de mango, men skulle gjerne fanget smaken enda bedre. Prøv gjerne selv og kom med tips i kommentarfeltet, så skal jeg forsøke meg på en ny runde ved en senere anledning :)

Makroner med mango

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 g sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Mangofyll
– 150 g mango
– 1/2 dl vann
– 30 g sukker
– 4 ts sitronsaft
– 1 1/2 ts gelatinpulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Skrell og del mango i biter. Ha mango, vann, sukker og sitronsaft i en kjele, og kok opp. Kok til frukten er mør, ca. 10 min. Bruk en stavmikser og mos blandingen glatt.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har blitt stivt (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

3 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar