Makroner med klementin

Makroner med klementin

I dag er det første søndag i advent! Julen nærmer seg og nå er det på tide og hente fram noen juleoppskrifter her på bloggen. I dag har jeg en ny oppskrift på makroner med klementin. Tidligere har jeg lagt ut en oppskrift med et curd-fyll. Den finner du her. Denne gangen har jeg laget et fyll basert på sjokolade. Klementinsmaken blir ikke så skarp, men klementinskallet bringer inn bitterhet og gir en god balanse til det søte. Vil si dette er et godt tips til litt annerledes førjulskos :)

Makroner med klementin hoved

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Sjokoladekrem med klementin
– 125 g hvit sjokolade
– 1/2 dl presset klementinsaft
– Revet skall av en klementin

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt oransje farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Bruk et rivkjern og riv av det ytterste skallet av klementinen (ikke det hvite). Blir skallet for grovt, finhakk med kniv etterpå. Press saften ut av klementinen, hell gjennom en sil for å få bort eventuelle steiner, før du måler opp riktig mengde saft. Bland klementinsaft, revet klementin skall og hvit sjokolade i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. (Her kan du benytte mikrobølgeovn, men vær forsiktig. Bruk lav effekt, og rør om etter 30 sekunder, før du kjører en ny runde.) Ta kjelen av platen og sett til avkjøling. Om du ønsker en oransje krem, rør inn litt oransje konditorfarge i kremen før avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

1 kommentar

Legg gjerne inn en kommentar