Makroner med lime

Makroner med Lime

Velkommen til blogg med nytt utseende! Det har ikke vært mye blogging de siste årene, og da er det veldig gøy å se at mange likevel stadig er innom og leser oppskriftene mine. Nå var det på tide med litt forandring! Om du trodde jeg hadde sluttet å bake, kan jeg forsikre deg om at det har jeg slettes ikke. Det er bare det at jeg ofte baker favorittoppskriftene mine, og sjelden klarer å få ryddet tid til å oppdatere bloggen. Kan ikke love mengder av nye oppskrifter framover, men jeg har noen lure triks på lager som jeg nok skal dele med dere. Skal også sette at tid til å revidere noen av oppskriftene, slik at de blir enda bedre og enda enklere. Noe nytt må jeg jo komme med også synes jeg, så her har dere en fin oppskrift på makroner med lime og hvit sjokolade. 

Grunnoppskrift makroner

  • 75 g eggehvite
  • 100 sukker
  • 100 g melis
  • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik gjør du

  1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul eller grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Om du ønsker å pynte makronen med strøssel, slik jeg har gjort, drysser du dette på før steking. Avkjøl makronene.

Fyll: Sjokoladekrem med lime

  • 125 g hvit sjokolade
  • 1/2 dl presset limesaft

Slik gjør du

  1. Bland limesaft og hvit sjokolade i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. (Her kan du legge ingrediensene i en bolle i stedet, og benytte mikrobølgeovn, men vær forsiktig. Bruk lav effekt, og rør om etter 30 sekunder, før du kjører en ny runde.) Ta kjelen av platen og sett til avkjøling. Om du ønsker en hvitere krem, rør inn litt hvit konditorfarge i kremen før avkjøling. Eventuelt rør inn litt grønn farge.
  2. Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.
  3. Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar