Grunnoppskrift

ENGLISH | NORSK

Hvordan lage franske makroner? Leser man litt rundt på nett og i kokebøker som omhandler makroner, virker det som om det er mye hokus pokus som skal til, og at det er sjelden man lykkes med dette bakverket. Selv har jeg opplevd at det slettes ikke er så vanskelig! I tillegg kan man ta mange snarveier og ende opp med et supert resultat! Du har kanskje lest om eggehviter som må modnes i romtemperatur i flere døgn? Skålding og maling av mandler? Sukkerlake? Kakebrett som må stå lang tid før de kan settes inn i ovnen? Prikking av makronene med tannpirker, eller kanskje til og med tørking med hårtørker før steking? Noen ting er viktig passe på for å få et godt resultat, andre ting kan bare hoppes over. Under kan du lese min framgangsmåte for å lage herlige makroner.

Grunnoppskrift1

Grunnoppskrift, nok til 25 makroner
– 75g eggehvite
– 100g sukker
– 100g mandler
– 100g melis

150 grader i 12-15-minutter

Grunnoppskrift6

Begynn med å male mandlene. Jeg skålder dem ikke på forhånd. Makronene får da en spraglete overflate i stedet for en matt, jevn tone. Jeg synes selv dette bare er dekorativt, men ønsker du ikke dette uttrykket må du altså skålde dem før du setter i gang malingen. Er du som meg, så synes du at det å male mandler for hånd er fryktelig kjedelig… Jeg synes det går helt fint å bruke f.eks. en blender som tåler harde ingredienser. Bruk det du har som passer, eventuelt ta fram en håndkvern og sveiv i gang! (Du kan også benytte mandelmel, om du får tak i det. Ikke benytt den fettreduserte typen, og sørg for å erstatte 100g mandler med 90 g mandelmel. Les mer om mandelmel her)

Grunnoppskrift2

Bland eggehviter og sukker i en bolle, og vips til tykk marengsmasse. (Vil du ha farge på makronene er det nå du har i dette.)

Grunnoppskrift4

Det er viktig at eggehvitene blir ordentlig stive. Bruk en god kjøkkenmaskin om jobben skal gå raskt, eller vær tålmodig med håndvispen. (Vil ikke anbefale å gjøre dette med en håndvisp om du ikke er sterk og utholden.)

Grunnoppskrift7

Sikt melis og malte mandler over eggehvitene. Ligger det mange mandelbiter igjen i sikten? Hell de tilbake i blenderen for en ekstra runde, og sikt de i eggehvitene.

Grunnoppskrift8

Bland sammen røren. Trikset for å få vellykkede makroner ligger i å røre akkurat passe; ikke for mye, ikke for lite. Rører du for lite blir makronene dine som små marengstopper (nok luft blir ikke rørt ut). Rører du for mye flyter de for mye ut. Prosessen er så viktig at den til og med har eget navn på fransk: macaronage. Her må du nesten bare prøve deg fram. Erfaring teller her: du blir litt flinkere for hver gang du baker :) Røren skal være sånn at om du lar den stå i fred i 30 sekunder etter at du har rørt i den, skal konturene fra røringen begynne å jevne seg ut.

Grunnoppskrift9

Finn frem bakepapir og stekeplater. Om du vil ha makroner som er like store kan det lønne seg å lage en makronmal du kan bruke igjen og igjen. Finn frem et papirark som dekker stekeplaten din, og tegn opp sirkler med god avstand ved hjelp av en 5-kroning. (Eventuelt benytt en makronmatte, les mer om det her.)

Grunnoppskrift11

Legg malen under bakepapiret på stekeplaten. Et tips til! Bakepapir og mal må ligge helt flatt på stekeplaten! Brett inn eller klipp av papir som stikker på utsiden. Makronene flyter noe ut, og vil bli skjeve og rare om de ikke får ligge helt flatt.

Grunnoppskrift10

Fyll makronmassen i en sprøytepose med rund tipp. Setter du sprøyteposen i et høyt glass eller litermål er den lettere å fylle.

Grunnoppskrift13

Sprøyt ut makronene innenfor mal-sirklene. Ikke lag dem for store, de kommer til å flyte ut litt. La brette stå noen minutter, og lirk bort makronmalen før du setter brettet i ovnen. Jeg steker selv makronene på varmluft, men bare ett brett av gangen. Jeg setter ovnen på 150 grader og steker makronene i 14 minutter. Riktig steketid vil variere fra ovn til ovn. Her må du bare forsøke deg fram. Alt fra 12-15 minutter kan være passe. Etter et par forsøk finner du ut hva som egner seg best for din ovn.

Grunnoppskrift14

Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen i bakepapiret. Bruk en kniv til å skjære dem løs. Makronene skal være sprø utenpå og seige inni. Er de bare sprø, har du stekt dem litt for lenge. Neste gang korter du ned eller forlenger steketiden, og du ender opp med perfekte makroner!

Grunnoppskrift15

Uansett om makronene dine nå er perfekte, litt lite stekt eller kanskje litt for mye, så har du nå noen deilige småkaker å fylle med favorittfyllet ditt! Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over. Se oppskrifter på denne bloggen for ulike typer fyll, søk på nett, les i bøker eller eksperimenter selv. Kos deg!

89 thoughts on “Grunnoppskrift

  1. Hei!
   Det kommer an på om eggene er små eller store. Vannligvis ca. 2,5 egg. Vil absolutt anbefale å måle opp for best resultat.
   Christine

   1. Hei! Har du fulgt oppskriften til punkt å prikke? Kanskje du har brukt fettredusert mandelmel? Det funker i alle fall ikke :) Spør gjerne igjen om det ikke er det.

 1. Hei! takk for oppskrft! Eg har nett prøvd den ut no. Og makronane ser veldig flotte ut, og smakar veldig godt! Men.. hehe.. eg har aldri smakt makroner før, så veit ikkje korleis dei skal vera sånn eigentleg. Berre sett dei i vindauga hos konditoriet til 20 kr stk.. :-p skal dei vera litt hule inni..? Altså eit tynt skall og så eit lite hulerom og så ein seig botn?

  1. Hei!
   Så fint du likte oppskriften. Makronene skal egentlig ikke være hule inni. Steketid spiller litt inn her, men også framgangsmåte. Mine blir ofte også litt hule, men jeg synes de smaker like godt for det :D
   Christine

 2. Takk for flott inspirasjon. Nå tror jeg at jeg skal tørre å bake makroner,men… kan de lages dagen før de skal serveres? Bør man evnt.vente med fyllet til dagen de skal serveres?

  1. Hei!
   Dagen i forveien går fint. Da får smakene satt seg godt. Lager du makroner med veldig fuktig fyll, f.eks. syltetøy, bør de ikke oppbevares særlig mye lengere enn en dag i kjøleskapet, ellers blir de bløte. Det går også fint å fryse makronene, så kan du lage dem så lenge i forveien som du bare vil. Tin dem i kjøleskapet.
   Christine

   1. Hei! Kan man fryse makronene med fyllet inni? Kva for ei rille steiker du dei på? :-)

    1. Hei! Makroner med fyll basert på sjokolade eller syltetøy går fint å fryse. Smørkremer synes jeg tar litt smak av fryseprosessen. Prøv deg fra og se hva du synes. Jeg steker makronene midt i ovnen.

  1. Hei!
   Det er vanskelig å svare på, men det er bare snakk om få minutter. Rører til røra har passende konsistens (flyter ut, men ikke for tynn).
   Christine

 3. Hvor lenge holder røren seg i kjøleskapet og hvor lenge holder de ferdig stekte seg i kjøleskapet?:)

  1. Hei!
   Røren inneholder mye luft, så den holder seg ikke bra i kjøleskapet. Ferdige makroner holder seg et par dager i kjøleskapet, men det beste er egentlig å fryse dem. Jeg putter nesten alltid makronene jeg lager i fryseren, også legger jeg dem i kjøleskapet en halvtimes tid før jeg skal servere dem. Da rekker de å tine.
   Christine

 4. Hei!
  Er i gang med makronbakingen nå, men etter å ha fulgt oppskriften syns jeg røra mi ble altfor hard. Rørte lenge for å få ut luft, men den ble ikke noe bedre, så jeg gikk like gjerne i gang med å sprøyte de ut. Den var såpass hard at posen sprakk, og det var egentlig like greit å bare rulle ut kuler og trykke de flate.
  Det var ikke helt sånn her jeg så for meg at de skulle bli? Det må jo være altfor lite væske i røra ser jeg for meg, kan dette stemme? brukte mandelmel, og veide opp alle ingrediensene, så jeg skjønner ikke helt hva som kan ha skjedd her.

  1. Hei!
   Høres ut som det virkelig har skjedd noe galt med røra di. Er du sikker på at du har målt riktig, og sørget du for å piske stiv marengs før du hadde i melis og malte mandler? Om du rører ingrediensene sammen uten å piske stiv marengs, vil du ende opp med en slags marsipan, og det høres nesten ut som det er det som har skjedd her. Når jeg bruker ferdig mandelmel reduserer jeg mengden fra 100g til 90g, men det skal ikke ha noe å si i forhold til hva som har skjedd med din røre. Om det ikke er marengsen som er problemet, kom gjerne med flere detaljer, så skal jeg se om jeg kan hjelpe til med å løse mysteriet. Lykke til med baking!
   Christine

   1. Da har jeg prøvd en gang til. Denne gangen pisket jeg marengsen stiv nok til at jeg kunne snu bollen på hodet uten at det datt ut, og røra ble mye bedre, Den ble ikke som marsipan, som den ble sist :P Likevel var den fortsatt litt for hard, den var langt fra flytende så jeg måtte sprøyte ut litt og litt som jeg formet runde og flate etterpå. Syns ikke de blir så bra da, eller de blir hvertfall ikke så pene å se på!

    Gode har de blitt begge gangene da :)

    1. Dette høres veldig merkelig ut. Kan ikke tenke meg hva det er du gjør nå som gjør at røra blir så stiv. Skulle gjerne likt å vite det også. Om du bor i Oslo-området, kanskje vi skulle tatt en bakekveld og løst mysteriet? :)
     Christine

     1. Ja, jeg skjønner ikke hvorfor jeg heller! Kanskje det er noe rart med mandelmelet eller noe? Jeg bor i Oslo ja, så det hadde jo vært supert!
      Anna

     2. Bruker du mandelmel som er fettredusert? Det fungerer nemlig ikke særlig bra. Kanskje det er feilen her?

     3. Jeg får heller ikke til denne røra.. Den blir altfor stiv, så får heller ikke skvist den ut av sprøyteposen. Har et brett makroner på tørk nå. De ble passende flytende, men det var etter at jeg hadde helt en del vann i røra. Blir spennende å se hvordan de blir når de kommer ut av ovnen ;P

     4. Hei! Tror nok dessverre ikke vann vil gjøre susen, men rapporter gjerne tilbake hvordan det gikk. Har du fulgt grunnoppskriften trinn for trinn? Malte du mandlene selv, eller brukte du mandelmel? Om du bruker mandelmel må du ikke bruke det som er fettredusert. Da vil ikke røren bli som den skal. Kan dette være problemet?
      Christine

     5. Jeg bruker mandelmel som ikke er fettredusert. Tror hvertfall det ikke er det, står ingenting om det på pakken. Melet er fra knaseriet, står på pakken at det er velegnet til makroner og lignende. Jeg følger oppskriften trinn for trinn og er nøye med oppmålingen av ingrediensene. Men røren blir allikevel for tykk. Har prøvd å røre lite i den, har prøvd å røre mye.
      I går helte jeg litt vann i røren for at den skulle bli rennende nok. Og vet du hva? Dette er de peneste makronene jeg har laget ;P Ingen sprakk, alle hadde føtter og de var ikke hule. Det eneste som var litt rart var at flere ikke ville slippe makronmatten, selv etter 20 minutter i ovnen. Så da jeg måtte ta de av matten «med makt», så var det mye av «innmaten» i makronen som hang igjen. Men det gjaldt jo bare noen få, flesteparten ble veldig bra :)
      Nå skal jeg prøve meg på suksessterte-makronene! Formiddagsbaking – Yey! :)

 5. Hei Christine!
  Jeg har et par spørsmål – blitt så hekta på makroner at jeg til og med drømte om det i natt :P
  Hva slags sprøytepose og spiss bruker du? Jeg har ikke funnet den perfekte, og ender opp med å bruke små plastposer. Blir ikke optimalt :/ I tillegg syns jeg røren blir litt vel kornete og fast, blir ikke like fin og glatt som på dine bilder. Kan det hende jeg pisker marengsen for stiv?

  1. Hei! Gøy å drømme om makroner da :) Jeg bruker en vanlig sprøytepose for gjenbruk til selve makronrøra. Vet ikke merket, dessverre. Spissen jeg bruker er rund og nokså stor. Det står dessverre ikke størrelse på den heller. Til fyllet bruker jeg ofte engangsposer, da det gjerne er vanskelig å få dem rene igjen etter sjokoladeganache, syltetøy og karamell. Blir røren din kornete har det gjerne å gjøre med hvor fint malt mandlene er. Er du ikke fornøyd, bruk ferdigkjøpt mandelmel. Det er dyrt, men da får du i alle fall den glatte røren du er på jakt etter. Er røren for stiv, må du bare røre den enda litt mer neste gang, før du sprøyter ut makronene. Lykke til med baking!
   Christine

  1. Hei!
   Jeg orker ikke vente på romtempereringen, og opplever at resultatet blir like bra likevel.
   Christine

 6. Hei

  Har lyst å bli flink på makroner men merker jeg blir litt gal istedenfor.

  Lagde noen rosa nå med mandelmel. Dette er 2 gang jeg gjorde det.

  Skal eggehviten være så piska at den ikke renner? Kanskje jeg ikke piska lenge nok….men den var god og fluffy.

  Denne gangen så sprakk mange av mine. Og mange fikk små mørke flekker på toppen som er litt myke der.
  I tillegg får jeg ikke de fine rosafargen. Det blir litt brunskjær.

  Men de smakte sinnssykt godt da…

  Første gang lagde jeg blå og de ble veldig brune. Selv med 150 og etter 5 min. Men jeg har hørt at det kan ha vært fordi jeg hadde for lite farge i røra.

  Hadde satt pris på svar :)

  Mvh Marianne

  1. Hei!
   Makroner er ikke nødvendigvis noe man får til på første forsøk nei, men jeg tror du vil oppleve av du blir flinkere for hver gang. Jeg pisker eggehvitene helt stive, men kunsten å få til perfekte makroner ligger i det som kommer etterpå når du rører inn mandlene og melisen. Her må man røre akkurat passe mye, og det må msn nesten bare erfare :) Når det gjelder at makronene dine blir brune, høres det nesten ut som om ovnen din kan være for varm. Senk temperaturen litt neste gang. Evt. legg inn et steketermometer i ovnen, så kan du sjekke om temperaturen blir riktig. Fargen blir forøvrig ofte litt lysere/blassere etter steking, men brunskjær opplever jeg ikke. Lykke til!
   Christine

 7. Hei! Vis man ikke har varmluft på ovnen, går det fint med vanlig over og undervarme?

  1. Hei!
   Setter brettet ca. midt i ovnen og steker ett og ett brett av gangen.
   Christine.

 8. Tusen takk for svar. Skal bake sammen med barnebarn i dag. Spennende.

  Senere på dagen.Hurra,vi fikk dem til.Takk for fin oppskrift.

 9. Jeg lurer på om makronene kan fryses med fyllet, og gjelder det alle typer fyll?

 10. Hei,tusen takk for en suksessfull oppskrift :)
  Lurte bare på hvor mye farge og hva slags farge du har i for å få sterke farger?
  Jeg har brukt wiltin sine men det var kanskje litt lite for fikk ikke helt frem den fargen jeg ønsket.

  1. Hei!
   Jeg bruker litt forskjellige typer farge, men gjerne wilton eller pro gel fra Rainbow dust. For å få sterke farger må du bruke mye farge, så jeg går ofte for pasteller. Rødt er spesielt vanskelig å få til, synes jeg. Uansett, makronene smaker godt med og uten farge :)
   Christine

  1. Hei! Det går fint med de fleste typer fyll. Aller enklest er det med fyll av sjokolade. Syltetøy går også fint. Smørkremer er litt verre (blir litt kornete).
   Christine

 11. Hei!
  Jeg skal lage flere typer makroner og lurer på om det går bra å farge røren i forskjellige farger etter at man har rørt i melisen og mandlene?

  1. Hei! Det går fint, bare sørg for å ikke røre for mye når du blander inn melisen og mandlene. Du trenger litt tid for å røre inn fargen, og har du allerede rørt røra ferdig før fargen tas i, ender du opp med nærmest suppe :) Lykke til meg baking!

 12. Hei,
  Når vi lager makroner på varmluft, så blir de innerste helt brune/ekle/ødelagte og tørre som kjeks. Har du noe triks til dette? Vi pleier å sette brettet midt i ovnen. Har nesten gitt opp varmluft, og merker det blir mer vellykket med over-/undervarme, men fortsatt ikke helt perfekt.

  1. Det er forskjell fra ovn til ovn hvor jevnt de steker. Du kan jo forsøke å snu brette halvveis i stekingen, men det kan nok gjøre at makronene faller sammen og blir ødelagt. Om du synes over- og undervarme er best, er det bare å fortsette med det. Jeg bakte hos en venninne tidligere i høst, og da fikk vi ikke til makronene på første forsøk. Man må virkelig kjenne ovnen man baker sammen med. Jo flere ganger du baker, jo mer erfaring får du. Lykke til!

 13. Har laget makroner etter denne oppskriften noen ganger nå, og de blir kjempegode!
  Men det blir sånn luftrom på toppen om du skjønner? Så nesten alle blir ødelagt, de sprekker så fort jeg tar på dem æ.. hva kan det komme av? Får ikke pyntet dem noe liksom..

  Og om du baker med makronmatte/makronbrett, gjør du noe annerledes da? Skal noe smøres på først så de løsner lettere? Sist satt alle fast ;s

  1. Hei!
   Makronene mine blir også ofte hule, men de sprekker ikke. For å unngå hulrommet er du mer sikker om du bruker den italienske framgangsmetoden. Den er litt mer tidkrevende, så jeg holder meg oftest til grunnoppskriften jeg har på bloggen. Om du vil prøve den italienske framgangsmøten, har jeg beskrevet den her: http://www.1001makron.com/2015/05/makron-kake-til-17-mai/
   Jeg baker med makronmatte, og disse trengs ikke å smøres. Bare sørg for at makronene avkjøles helt før du tar dem av matten.
   Christine

 14. Hei! Først og fremst, Tusen takk for glimrende oppskrift:) de ble fantastiske, og det på første forsøk.

  Men, da jeg kjøpte makronmatte og skulle prøve meg med den, ble makroner altfor tynne…. ble ikke vellykket i det hele tatt. Hvor mange pleier du å lage med grunnoppskriften? Og hvor tykke bør de være?

  1. Hei! Det kommer an på hva slags kjøkkenmaskin du bruker. Pisk til eggehvittene er helt stive: massen er blank og nærmest seig.

  1. Hei! Min erfaring er at det går fint å sette dem i ovnen med en gang. Jeg lager ofte flere brett, og da blir første brett satt inn med en gang, mens de neste brettene får hvile mens de venter på at ovnen skal bli ledig. Jeg merker ingen forskjell på den som ble stekt først og dem som blir stekt etterpå. Lykke til!

 15. Har brukt denne oppskriften flere ganger, og blir like fornøyd hver gang! Eneste problemet jeg opplever er at noen av makronene blir skjeve, altså de får bare «foten» på den ene siden.. Er dette fordi det er noen luftbobler jeg ikke har sett?:-)

  1. Hei!

   Skjev fot henger ofte sammen med hvordan varmen fordeler seg i ovnen din? Bruker du varmluft? Jeg gjør det, men da kommer det jo gjerne mye varme fra bak i ovnen. Du kan jo forsøke med over og undervarme og se om det blir bedre resultat da. Lykke til :)
   Christine

  1. Hei!
   Jeg har ikke forsøkt å lage uten melis, og kjenner heller ikke til noen oppskrifter uten. Om du vil forsøke, ville jeg ha erstattet melis med sukker i så fall. Meld gjerne tilbake hvordan det gikk, om du prøver :)
   Christine

   1. Hei :)
    Prøvde med 160g sukker og 40g vaniljesukker.. funket men ble veldi søte :p
    Formet seg fint og sprakk ikke :)

 16. Når jeg skal sikte mandelmel og melis så bruker jeg fryktelig lang tid.. Hullene i sikten bare tetter seg.. Jeg bruker butikkjøpt mandelmel… Burde dette ligge å tørke eller noe først?

  1. Hei!
   Jeg har en ganske grov sikt. Kanskje din er litt for fin? Evt. forsøk å blande melis og mandelmel godt før du har det i sikten. Det kan hjelpe :)
   Christine

 17. Hei!

  Jeg har akkurat fulgt denne oppskriften, men syns røra ble litt tykk. Den så mer flytende ut på bildene her. Mine ble litt «kornete», klumpete og ikke flate. Har du noen tips? :) jeg rørte ikke lenge for å blande i det tørre, blir det mer flytende jo mer man rører? Jeg brukte korrekte mål, så syns det var litt rart. Men gode ble de! :) skulle bare gjerne hatt de litt fine også ;)

  1. Røra blir tynner jo mer du rører, så bare å røre mer neste gang. Lykke til med baking :)
   Christine

  1. Hei! Det er viktig å veie eggehvittene for å få riktig menge. Eggehvitten i et normalt ett veier ca. 35g, men vil du lykkes med makroner er en digital kjøkkenvekt tingen :)
   Christine

 18. Hei! Du, jeg må bare takke for at du har delt denne perfekte oppskriften på makroner. Dette kommer fra en som har prøvd omtrent alt der ute og lyktes en gang i blandt, mens med denne oppskriften blir det en slager hver eneste gang!!

 19. Hei
  Takk for en kjempebra blogg.
  Å lage makroner er som å sykle, krever normalt sett noe trening og erfaring før en får det skikkelig til. Kanskje er det derfor jeg synes de er artige å bake(liker utfordringer). Samtidig er de job svært gode og populære hos de fleste. Selv har jeg brukt en rekke oppskrifter fra bøker og nettsider før jeg fant oppskriften på denne bloggen. Nå bruker bruker jeg kun grunnoppskriften fra denne bloggen, og bruker de ulke oppskriftene på fyll.

  Kudos for at du avmystifiserer makronlagingen, dette er skikkelig bra.

  1. Ps.
   Til dere som enda ikke får makronbakingen helt til. Selv lagde jeg 10-15 porsjoner med makroner før jeg fikk stabilisert makron bakingen på godt nivå. Det jeg gjorde feil:
   A. Pisket ikke marengsen stiv nok. Pisk den så den blir litt seig som oppskriften sier. Så langt har jeg aldri opplevd å piske den for mye. En stiv marengs reduserer størrelsen på luftboblene i deigen, og reduserer faren for at makronene sprekker.
   B. Ikke røre mandelmel/melis og marengsen godt nok sammen.Jeg var redd for at deigen skulle falle sammen, og rørte for kort. Problemet er da at makronene ikke får en slett overflate, og at de deretter lett sprekker i ovnen.
   C. Stekte dem for lenge. Da blir de mer som sprø kjeks enn makroner. Prøv å stek i litt kortere tid, i min ovn er 11 minutter perfekt.

   For å lage perfekte makroner trenger du ikke lete lengre, denne bloggen er autoriteten på området.

   1. Takk for grunndig kommentar! Ser du som vi har hatt de samme problemene mens vi har lært oss triksene. Kan ikke få sagt nok hvor viktig det er med erfaring. Man blir litt flinkere for hver gang man baker disse små kakene.

  2. Så hyggelig å høre! Har blitt litt lite makronebaking i det siste, og heller ikke mange nye oppskrifter på bloggen. Men, jeg har en lang liste med ting jeg har lyst til å prøve ut. Så oppskrifter kommer :)

 20. Alltid fantastisk når noen tar seg tid til å gå litt hardere til verks for å finne ut svart på eggehvitt hva som fungerer og ikke fungerer, spesielt når det gjelder ting forbundet med mye herk. Takk for tiden!

 21. Jeg har nå prøvd å lage makroner etter din oppskrift, noe jeg har vurdert å gjøre snart ett år, men fikk endelig prøvd. Og det var jo så enkelt. Og de ble så gode. Takk for flotte oppskrifter og tips.
  Hilsen Kine

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Det setter jeg pris på. Lykke til med baking :)
   Christine

 22. Prøver meg fram nå. Først hadde jeg ikke matte og andre gang med matte – forskjellen ble bare at størrelsen ble gangke like. Problemet mitt er at de blir helt skjeve, første popper de opp skjeft, så flyter de ut på en av sidene. Overflaten er perfekt. Jeg bruker ikke varmluft. Jeg synes røra er ganske rennende, men ut fra videoer jeg ser på virker konsistenden ganske ok. Noe tips til hva jeg gjør feil?

  1. Hei! Jeg tipper det er ovnen din som gjør det vanskelig for deg her. Om du har varmluft ville jeg forsøkt det. Om ikke, prøv å justere temperaturen litt ned eller litt opp, og se om resultatet blir det samme.
   Christine

 23. Tusen takk for ei fantastisk oppskrift! Et lite tips har eg derimot. Som mange andre opplevde eg at røra blei litt hard første runde. Andre runde tok eg derfor ei ts eggekvite og rørte inn før eg hadde i sprøytepose. Då blei det perfekt! På steiketid varierte eg, først fem minutt over og undervarme på 150 grader, deretter ned til 125 grader og varmluft i ti minutt. Perfekt! Igjen, tusen takk, herlig å sleppe den helsikes sukkerlaken :)

  1. Takk for at du setter pris på oppskriften, og takk for tips! Om du synes røra blir litt for stiv, er mitt beste tips å bare røre enda mer. Ingen grunn til å være redd for at røra blir suppe, bare rør og rør hardt :)
   Christine

 24. Hei

  Brukte denne grunnoppskriften i går og det gikk veldig bra med røra! Første brettet var helt strøkent, med føtter, slapp bakearket, men var fortsatt seige og gode! Men brett nummer 2 så sprakk nesten alle opp og så ut som knuste egg. En venninne driver makronbakeri i Irland og sammen fant vi ut at det mest sannsynlig var fordi det andre brettet ble satt rett i ovnen, mens det første fikk hvile litt på benken mens jeg tok oppvaska. Så om noen skulle slite med det samme så kan det være et forslag å la de ferdig sprøyta makronene hvile en 5-10 min før de stekes (de skulle visst se litt ‘dry to the touch’ ut, noe de første gjorde da jeg satte de inn).

  1. Hei! Mange sverger til å la makronene tørke før steking, ja. Min erfaring at at det går bra både med og uten tørking, men makroner er lunefulle bakverk. Ingredienser, framgangsmåte, ovn, temperatur, osv, vil spille inn på om det blir vellykket resultat eller ikke. Fint med tips!
   Christine

 25. Hei! Når jeg steker makronene i ovnen så blir dem skeive og så blir det sirkler rundt den egentlige formen. Hva kan være årsaken til dette?

  1. Beklager sent svar! Det er nok ovnen din som gjør dette. Om du har stekt med varmluft, forsøk med over- og undervarme i stedet, eller omvendt.

   Christine

Legg inn en kommentar