Makroner med karamell

Hvem liker vel ikke karamell! Disse makronene har fått et fyll av karamell tilsatt vanilje. Passer utmerket til en god kopp kaffe eller te, eller kanskje et stort glass melk? Pass på å ikke ha for mye fyll i makronene. Dette er nemlig mektige saker…

Makron-med-karamell

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften 

Karamell:
– 1 dl fløte
– 75 g sukker
– 1/3 vaniljestang
– 25 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett litt brun farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Varm opp fløte og vaniljestang splittet på langs, til blandingen koker. Ta så ut vaniljestangen. Ha sukkeret i en annen kjele og smelt dette over middels temperatur. Vent til sukkeret blir brunt (karamellfarget), og hell den varme fløten forsiktig i mens du rører. Kok blandingen et par minutter. Avkjøl noe, og pisk inn smøret med en visp.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på ca. 1/2 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over. Husk å ikke overdrive mengden fyll i disse makronene. Her kan det faktisk bli for mye av det gode :)

Legg på fat, server og nyt!

15 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar