Makroner med karamell

Hvem liker vel ikke karamell! Disse makronene har fått et fyll av karamell tilsatt vanilje. Passer utmerket til en god kopp kaffe eller te, eller kanskje et stort glass melk? Pass på å ikke ha for mye fyll i makronene. Dette er nemlig mektige saker…

Makron-med-karamell

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften 

Karamell:
– 1 dl fløte
– 75 g sukker
– 1/3 vaniljestang
– 25 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett litt brun farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Varm opp fløte og vaniljestang splittet på langs, til blandingen koker. Ta så ut vaniljestangen. Ha sukkeret i en annen kjele og smelt dette over middels temperatur. Vent til sukkeret blir brunt (karamellfarget), og hell den varme fløten forsiktig i mens du rører. Kok blandingen et par minutter. Avkjøl noe, og pisk inn smøret med en visp.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på ca. 1/2 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over. Husk å ikke overdrive mengden fyll i disse makronene. Her kan det faktisk bli for mye av det gode :)

Legg på fat, server og nyt!

15 kommentarer

 1. Hei,
  Fulgte oppskriften på karamell, men den ble mye mørkere enn bildet, og smakte ikke spesielt godt.
  Tips til hva jeg kan ha gjort galt?

  • Hei!

   Jeg tipper du har brukt for høy varme og svidd karamellen. Det er dessverre ganske lett å gjøre det. Gjør det selv også, selv når jeg synes jeg passer godt på. Prøv på nytt, bruk en liten kjele/kasserolle, og skru kokeplaten ned. Sørg for å ha alle ingredienser ferdig målt opp, så du kan holde øynene på karamellen hele tiden. Lykke til!

 2. Hei,
  Fulgte oppskriften på karamell, men den ble mye mørkere enn bildet, og smakte ikke spesielt godt.
  Tips til hva jeg kan ha gjort galt?

  • Hei!

   Jeg tipper du har brukt for høy varme og svidd karamellen. Det er dessverre ganske lett å gjøre det. Gjør det selv også, selv når jeg synes jeg passer godt på. Prøv på nytt, bruk en liten kjele/kasserolle, og skru kokeplaten ned. Sørg for å ha alle ingredienser ferdig målt opp, så du kan holde øynene på karamellen hele tiden. Lykke til!

 3. Alexandra

  Hei jeg tenkte jeg skulle prøve meg på karamell, men hva kan jeg erstatte vanilje stang med???? Svar fort skal bake i morgen….

  • Hei!

   Har du ikke vaniljestang kan du bruke vaniljesukker i stedet. Er litt usikker på mengden, men kanskje en halv teskje? Bruker du for mye kan smaken lett bli litt kunstig. Meld gjerne tilbake hvordan det gikk :)

 4. Alexandra

  Hei jeg tenkte jeg skulle prøve meg på karamell, men hva kan jeg erstatte vanilje stang med???? Svar fort skal bake i morgen….

  • Hei!

   Har du ikke vaniljestang kan du bruke vaniljesukker i stedet. Er litt usikker på mengden, men kanskje en halv teskje? Bruker du for mye kan smaken lett bli litt kunstig. Meld gjerne tilbake hvordan det gikk :)

 5. Hvor mange makroner fylte du med denne oppskriften?

 6. Hvor mange makroner fylte du med denne oppskriften?

 7. Går det greit og fryse disse?

Legg gjerne inn en kommentar