Makroner med lime

Nå er sommeren her! Fortrekker du lime framfor sitron? Makroner med sitron kan utmerket godt lages med lime i stedet. Smaken blir litt syrligere og skarpere, men det gjør seg bare godt sammen med de søte makronskallene. Kanskje noe å servere sammen med jordbær og et glass god dessertvin en varm sommerkveld?

Makron-med-lime

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 1 ts revet limeskall

Limekrem:
– 3 stk eggeplommer
– 100 g sukker
– 1 ts revet limeskall
– 1/2 dl presset limesaft
– 40 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett revet limeskall og eventuelt grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Rør sammen alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra smøret. Kok opp blandingen under omrøring, over lav varme. Når blandingen tykner kan du ta den av platen. Avkjøl noe, før du pisker inn smøret. Pisk godt. Ønsker du grønnskjær i den gule kremen? Tilsett bitte litt grønn konditorfarge. NB! Vær forsiktig, kremen farges lett. Det er ikke mye som skal til før kremen blir irrgrønn. (Jeg vet av erfaring…:)

Når fyllet har tyknet (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag, om du er tålmodig) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

10 kommentarer

 1. Hei, bruker du romtemperert smør i denne oppskriften?

 2. Hei, bruker du romtemperert smør i denne oppskriften?

 3. Hei, er det ikke lett at makronen blir bløt av å ha fersk frukt i den?

  • copeders

   Mener du i fyllet? Makronen vil bli bløtere av å bli fylt med f.eks. curd og syltetøy enn f.eks. sjokoladefyll, ja. Det er viktig at syltetøyet og curden er så stivt som mulig (lite fuktighet), for at ikke fyllet skal flyte ut og makronen bli for fuktig. I selve makronrøren, må du ikke blande inn fersk frukt.

 4. Ann Skinniningsrud

  Hva har jeg gjort feil, når ikke makronfyllet blir tykt? Sto i kjøleskapet over natta

  • copeders

   Hei! Dette fyllet er en curd (har ikke noe godt navn på norsk), og det kan være vanskelig å få denne kremen stiv nok. Blandingen må tykne godt før du tar den av plata, ellers vil denne bare bli suppe. Forøvrig har jeg en oppskrift på limemakroner som jeg liker enda bedre enn denne, men pga. litt lite blogging den siste tiden (huff), så har jeg ikke fått lagt den ut. Fyllet er veldig enkelt, så du kan få den her: 125g hvit sjokolade + 1/2dl limesaft. Smelt sjokoladen sammen med limesaften og sett til avkjøling. Disse blir supernam!
   Christine

   • Ann Skinniningsrud

    Det skal prøves neste gang! :). Observerte at fyllet jeg laget, ble tykkere etter et par dager, men ikke tykt nok. Tusen tusen takk!

Legg gjerne inn en kommentar