Sommerdrøm 4: Makroner med jordbær og balsamico

Det er noen år siden jeg første gang smakte kombinasjonen jordbær og balsamico i en sommerdessert, men bortglemt er det ikke! Smakene er perfekte sammen og spiller opp spennende kontraster. Vil du har jordbærmakroner med en ekstra snert, må del fire av jordbærkavalkaden være noe for deg.

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Jordbær- og balsamicofyll
– 150 g jordbær
– 30 g sukker
– 1 ts sitronsaft
– 1 1/2 ts gelatinpulver (evt. pektin)
– Balsamicoeddik

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Bland jordbær, sukker og sitron, og mos med gaffel. For best resultat, bruk stavmikser og kjør til du får en jevn puré. Kok opp jordbærmiksen og la den koke i et par minutter, slik at noe av vannet fra bærene fordamper.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 1-2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll. Drypp så på et par-tre dråper av en god balsamicoeddik, før du presser undersiden av en annen makron over. Pynt eventuelt forsiktig med litt balsamicoeddik.

Legg på fat, server og nyt!

4 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar