Makroner med chai-te og sjokolade

ENGLISH | NORSK

Nå er det noen uker siden forrige oppskrift! Sommerferien er over, og bakerytmen er på plass igjen :) Etter masser av frukt og bær i sommer, tenkte jeg nå å komme med en litt høstinspirert oppskrift. Sommeren er slettes ikke over, men litt høstkrydder tåles vel nå. Disse makronene har en fyldig smak av krydret te, som harmonerer godt sammen med mørk sjokolade. Har du ikke chai-te tilgjengelig, kan du forsøke med f.eks. Earl Grey i stedet.  

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Sjokoladekrem med chai-te
– 100 g mørk kokesjokolade
– 3/4 dl fløte
– 4 ts chai-te (eller annen te)
– 35 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Kok opp fløten i en kjele, og ta den så av plata. Tilsett teen og la blandingen trekke i ca. 10min. Sil blandingen gjennom en tesil. Teen trekker til seg en del av fløten, så sjekk at du sitter igjen med 1/2 dl væske. Om du sitter igjen med mer væske, skal denne ikke benyttes videre i oppskriften.

Bland sjokolade og fløte-teen i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts krem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Stikkord

Legg gjerne inn en kommentar