Makroner med plomme

Makroner med plomme

ENGLISH | NORSK

Tidligere i i høst fikk jeg en haug med herlige plommer fra svigerfars hage! Disse ble selvfølgelig til plommesyltetøy. Jeg laget syltetøyet litt stivt, nærmest som gelé, slik at det enkelt også kunne brukes til fyll i makroner. Dette ble noen friske munnfuller!   

Makroner med plomme

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Plommefyll
– 250 g plommer
– 2 ss vann
– 60 g sukker
– 1 ts sitronsaft
– 2 ts pektin (evt. gelatinpulver)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett om ønsket litt lilla farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Om du ønsker kan du fjerne skallet på plommene. Det gjøres enklest ved å skjære et kryss i hver plomme, koke opp en kjele med vann, og så dyppe plommene i vannet et par sekunder. Ta plommene opp og dra av skallet.

Fjern steinene fra plommene, og legg plommer og 2ss vann i en kjele. Kok opp og la det koke i ca. 10min til plommene er møre og har løst seg opp. Tilsett sukker og pektin og gi syltetøyet et oppkok til, slik at sukkeret løser seg opp. (Du kan benytte gelatin i stedet for pektin, les da på pakken hvor mye du skal benytte.). Sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

PS! Det er mulig oppskriften gir litt ekstra plommesyltetøy, men hvem takker vel nei til en brødskive med hjemmelaget syltetøy :)

Legg gjerne inn en kommentar