Makroner med julekrydder

Julespesial 3: Makroner med julekrydder

ENGLISH | NORSK

Pepperkaker, gløgg og andre krydrede opplevelser hører julen til. Disse makronene har fått et sjokoladefyll tilsatt de tradisjonelle julekrydderiene. Om du ikke kommer i julestemning av å nyte noen av disse, så vet ikke jeg.

Makroner med julekrydder

Makroner med julekrydder
– 1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
Evt. spiselig glitter og sukkerlake til pynt

Sjokoladekrem med julekrydder
– 100 g mørk sjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør
– 1 ts kanel
-1/2 ts kardemomme
– 1/4 ts ingefær
– 1 knivspiss nellik

Følg grunnoppskriften for å lage makronene.  Tilsett eventuelt rød farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Om du vil pynte makronene som på bildet, kok opp sukkerlake av 1ss vann og 1 ss sukker. Dypp penselen i avkjølt sukkerlake, så i glitteret, og pensle på som ønsket.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Tilsett de ulike krydderne, bland sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyllet, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

6 kommentarer

  1. Tonje Haaland

    Hei! :) Disse makronene så nydelige ut! :) Kan jeg spørre hvilken rødfarge du har brukt på makronene? Jeg har brukt Wilton sin Red Intenso for å lage julemakroner, men de blir bare sukkerspinnrosa! Samme hvor mye farge jeg har i. Jeg har nå kjøpt Red (no taste) i samme serie, men har enda ikke prøvd den. Dine ble så røde og flotte! :)

  2. Tonje Haaland

    Hei! :) Disse makronene så nydelige ut! :) Kan jeg spørre hvilken rødfarge du har brukt på makronene? Jeg har brukt Wilton sin Red Intenso for å lage julemakroner, men de blir bare sukkerspinnrosa! Samme hvor mye farge jeg har i. Jeg har nå kjøpt Red (no taste) i samme serie, men har enda ikke prøvd den. Dine ble så røde og flotte! :)

Legg gjerne inn en kommentar