Makroner med peppermynte

Julespesial 4: Makroner med peppermynte

ENGLISH | NORSK

Min favorittjulekonfekt er helt klart peppermyntekuler; sånne små hjemmelagde, hvite kuler dyppet i deilig mørk sjokolade. Peppermyntesmaken er framtredende, og for meg er i alle fall dette jul! I denne makronoppskriften har jeg forsøkt å rendyrke peppermyntesmaken. Jeg har derfor valgt å lage et fyll av hvit sjokolade tilsatt peppermynteolje. Om du ønsker en mer framtredende sjokoladesmak, bytt ut den hvite sjokoladen med en mørk type :)    

Makroner med peppermynte

 Peppermyntemakroner

  • 1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
    Evt. sukkerpapir og sukkerlake til pynt

Peppermyntefyll
– 100 g hvit sjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør
– 10 dråper peppermynteolje

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt litt blå farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Makroner-med-peppermynte-2Om du ønsker å pynte makronene som på bildet, kjøp spiselig papir (sukkerpapir fra bakebutikk)  som du stanser ut med en puncher beregnet på papir (fra hobbybutikk). Kok opp sukkerlake av 1ss sukker og 1 ss vann. Pensle avkjølt sukkerlake på makronskallene med en liten pensel, og legg på en utstanset figur av sukkerpapir. NB! Dette tar tid! Jeg sier jo jeg er opptatt av å ikke gjøre ting mer komplisert enn nødvendig, og dette er helt klart mer jobb en nødvendig. Men, dekorativt ble det jo da! Har du tid og lyst er det bare å sette i gang :)

Bland sjokolade og fløte i en kjele, og varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Drypp i peppermynteolje, og rør sammen. Sett fyllet til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts av fyllet, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar