Makroner med bringebær-marshmallows

ENGLISH | NORSK

Om en knapp uke er det valentine’s day. Har du en spesiell person i tankene som du ønsker å gi en liten overraskelse til på denne dagen? Da er disse makronene mitt tips: romatiske og søte, men likevel friske med smak av syrlig bringebær.

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
-75 g eggehvite
-100 sukker
-100 g melis
-100 g mandler

Bringebær-marshmallow:
– 50 g sukker
– 50 g lys sirup
– 2 dl bringebær
– 2 ts sitronsaft
– 3 gelatinplater
– 15 stk friske eller fryste bringebær

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Legg gelatinplantene til bløt i kaldt vann.

Press bringebærene gjennom et dørslag eller en tesil for å få bort alle frø. Hell bringebærsaften i en kjele, og kok opp. La saften koke til den er redusert ned til ca. halv mengde. (Hopper du over dette punktet vil bringebærsmaken være lite framtredende i marshmallowen.) Mens saften koker, deler du de hele bringebærene dine i to.

Mål opp 0,5dl redusert bringebærsaft, og bland saften, sitronsaft, sukker og lys sirup i en kjele.

Kok opp, og sett et termometer i blandingen mens du koker videre. Når blandingen når 110 grader kan du ta den av platen. (Har du ikke et termometer du kan bruke, kok i ca. 10min.) Press vannet ut av gelatinplantene og rør dem inn i blandingen.

Hell røren over i en bolle, og miks med kjøkkenmaskin til røren blir lysrosa og luftig, nesten som marengs. Om du pisker for lenge begynner mashmallowen å stivne (bli veldig seig), så pass på.

Ha marshmallowen over i en sprøtepose, og du kan begynne å sette sammen makronene to og to: snu en makron med undersiden opp, sprøyt på litt marshmallow, legg på et halvt bringebær, topp med ørelitt mashmallow, og press undersiden av en annen makron over. Marshmallow stivner nokså raskt, og kan være klissete, så her må du jobbe effektivt. Det kan være kjekt å være to personer, en som håndterer sprøyteposen, mens en annen legger på bringebærene og setter makronene sammen. (Jeg klarte å lure min litt motvillige mann til å være bringebærassistent, og kan gjorde en kjempejobb :)

Legg på fat, server og nyt!

(NB! Får du marshmallowsmasse til overs? Sprøyt ut små topper på et bakepapir og vent til de stivner, så har du laget både makroner og små bringebær-marshallows.)

13 thoughts on “Makroner med bringebær-marshmallows

 1. Hei:)

  Er det de 2dl med bingebær vi skal bruke i oppskriften? og de 15 andre er til å putte imellom makronene?

  1. Det går fint, bare husk å bruke konsentrert farge og ikke slik flytende du finner i dagligvareforretningene. Kjøp på nett eller f.eks. hos Jernia.
   Christine

 2. Hei, må bare si at disse var kjempe gode. Kan trygt anbefales! Passer perfekt til jentebabyshower:D

 3. Hmmmm. Mangler det ikke noe i bringebærmarshmellow oppskriften, syns din krem ser lyserosa ut.
  Min er liksom vinrød/ brunish….

  1. Hei! Vet ikke helt hva som kan ha skjedd her. Marshmallowsmassen skal bli lyserosa ja, etter at du pisker den opp. Ble det luftig marshmallows når du pisket den opp, og er det det ferdige resultatet som er vinrødt/brunt? Om det er det, kan du kanskje ha svidd blandingen mens du kokte den opp? Hører gjerne fra deg :)
   Christine

  1. Jeg har aldri forsøkt å fryse makroner med marshmallowsfyll, men google sider det går helt fint! :) Meld gjerne tilbake om du erfarer noe annet.
   Christine

 4. Ser at noen etterlyser makronoppskrift uten mandler. Ser du foreslo en med havre,noe jeg prøvde,men jeg synes den manglet makronfeelingen.
  Min datter tåler hverken nøtter eller mandler,men cashewnøtter. Dette er ikke ordentlige nøtter,men en frukt, så jeg prøvde å lage makroner av dette. Brukte samme oppskrift som til mandler,men passet på å bruke cashewnøtter som bare er ristet,ikke saltet. Dette gikk kjempefint,og datteren min ble så fornøyd. Syntes bare jeg måtte tipse om dette her ☺️

Legg inn en kommentar