Makroner med bringebær-marshmallows

Om en knapp uke er det valentine’s day. Har du en spesiell person i tankene som du ønsker å gi en liten overraskelse til på denne dagen? Da er disse makronene mitt tips: romantiske og søte, men likevel friske med smak av syrlig bringebær.

Grunnoppskrift makroner

 • 75 g eggehvite
 • 100 sukker
 • 100 g melis
 • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik gjør du

 1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Fyll: Bringebær-marshmallow

 • 50 g sukker
 • 50 g lys sirup
 • 2 dl bringebær
 • 2 ts sitronsaft
 • 3 gelatinplater
 • 15 stk friske eller fryste bringebær

Slik gjør du

 1. Legg gelatinplantene til bløt i kaldt vann.
 2. Press bringebærene gjennom et dørslag eller en tesil for å få bort alle frø. Hell bringebærsaften i en kjele, og kok opp. La saften koke til den er redusert ned til ca. halv mengde. (Hopper du over dette punktet vil bringebærsmaken være lite framtredende i marshmallowen.) Mens saften koker, deler du de hele bringebærene dine i to.
 3. Mål opp 0,5dl redusert bringebærsaft, og bland saften, sitronsaft, sukker og lys sirup i en kjele.
 4. Kok opp, og sett et termometer i blandingen mens du koker videre. Når blandingen når 110 grader kan du ta den av platen. Press vannet ut av gelatinplantene og rør dem inn i blandingen.
 5. Hell røren over i en bolle, og miks med kjøkkenmaskin til røren blir lysrosa og luftig, nesten som marengs. Om du pisker for lenge begynner mashmallowen å stivne (bli veldig seig), så pass på.
 6. Ha marshmallowen over i en sprøtepose, og du kan begynne å sette sammen makronene to og to: snu en makron med undersiden opp, sprøyt på litt marshmallow, legg på et halvt bringebær, og press undersiden av en annen makron over. Marshmallow stivner nokså raskt, og kan være klissete, så her må du jobbe effektivt. Det kan være kjekt å være to personer, en som håndterer sprøyteposen, mens en annen legger på bringebærene og setter makronene sammen.
 7. Legg på fat, server og nyt!

TIPS!
Får du marshmallows-masse til overs? Sprøyt ut små topper på et bakepapir og vent til de stivner, så har du laget både makroner og små bringebær-marshallows.

13 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar