Makroner med mørk sjokolade og chilli

ENGLISH | NORSK

Liker du sjokolademakroner, men har lyst til å gi dem en liten ny vri? Da kan det å tilsette litt chilli til sjokoladen være tingen. En enkel justering og du får en spennende ny makron :)

Makron med chili

 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
-100 g sukker
– 75 g egghvitte
– 100 g mandler
– 100 g melis

Sjokoladekrem
– 100 g mørk kokesjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør
– litt chillipulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Stek og avkjøl makronene.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling. Tilsett chillipulver. Jeg benyttet ca. 1/4 teskje, men dette kommer an på hvor sterkt krydderet ditt er, samt hvor mye chillismak du ønsker på sjokoladen. Smak deg fram :)

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts sjokoladekrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar