Sommertid del2: Makroner med vannmelon

ENGLISH | NORSK

Del to av sommertid-oppskriftene inneholder vannmelon; en soleklar sommerfavoritt for min del. Her spises det store mengder vannmelon bade titt og ofte, og at jeg måtte teste ut hvordan denne frukten egnet seg som ingrediens i en makron var jo nærmest selvsagt her hjemme. Trodde selv det skulle bli vanskelig å få fram vannmelonsmaken, men den kom godt fram. Søte og gode ble de absolutt!

Makroner med vannmelon

 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 g sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Vannmelonfyll
– 200 g vannmelon
– 100 g sukker
– 4 ts sitronsaft
– 2 ts gelatin

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Del vannmelonen i biter og kjør i blender eller bruk en stavmikser til å mose frukten. Ha vannmelonen, sukker og sitronsaft i en kjele, og kok opp. Kok til sukkeret er ordentlig oppløst, ca. 5 min.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 4 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling. Om du vil ha et fyll med en enda tydeligere rosa farge, tilsett litt konditorfarge før avkjøling.

Når fyllet har blitt stivt (la det gjerne stå I kjøleskapet til neste dag) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

  1. Hei!
    Nå har jeg laget fyllet og det står i kjøleskapet for å sette seg over natten.Gleder meg som et lite barn til å smake imorgen!
    Men, hvordan tror du det blir å fryse makronene med dette fyllet i?
    Jeg er ganske nybegynner med makroner, og har til gode å prøve å fryse noen enda. Nå har jeg laget veldig stor posjon, så tror jeg må ty til fryseboksen dersom det lar seg gjøre :-) Har forresten laget melkesjokolade makronene dine et par ganger nå, og de er fantastiske! Jeg får veldig gode tilbakemeldinger på dem også :-D

    • Hei! Det går fint å fryse disse. Gjør det gjerne med en gang du har laget dem ferdig. Lar du dem stå i kjøleskapet en dag (eller to) kan syltetøyfyllet som inneholder mye vann trekke inn i makronene og gjøre med bløte. Sånn sett er det enklere med sjokoladefyll, som du jo har forsøkt et par ganger. Det gjør ikke makronene bløte om de står litt. Lykke til! :)

Legg gjerne inn en kommentar