Sommertid del3: Makroner med ananas

ENGLISH | NORSK

Ananas spiser jeg gjerne hele året, men det er liksom noe ekstra stas med frukten på sommerstid. I fyllet til denne makronen har jeg enkelt og greit blandet pisket krem med fersk ananas. Friskt og fyldig på samme tid :)

Ananas

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 g sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Ananasfyll
– 1 1/2 dl kremfløte
– 125 g ananas
– 2 ss sukker
– 2 ts sitronsaft
– 2 plater gelatin

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Legg gelatinplatee til bløt i kaldt vann, mens du bruker en blender eller en god stavmikser til å mose ananasen til puré. Kok opp et par spiseskjeer vann, og smelt gelatinen i vannet. Hell gelatinen i ananaspuréen mens du rører. Avkjøl helt.

Pisk krem av kremfløte og sucker, før du vender ananasblandingen forsiktig inn i kremen.

Når fyllet har blitt noe stivere (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

NB! Skal du fryse disse er det best å gjøre det uten kremen og heller fylle dem en times tid før de skal spises :)

Legg gjerne inn en kommentar