Makron med tyttebær

Makroner med tyttebær

ENGLISH | NORSK

Nå har høsten kommet og i skogen er det modne tyttebær! Har jeg vært i skogen og plukket? Neida, jeg har bare vært på IKEA. Når vi er der, pleier datteren min på tre år og hive innpå masser av kjøttboller i restauranten, og da er tyttebærsyltetøyet et viktig tilbehør å dyppe dem i. Dette fikk meg selvfølgelig til å tenke på om syltetøyet kunne brukes som fyll i makroner? Jeg kjøpte et glass, og er svært glad for det. Syltetøyet er nokså tykt, og smaker godt av tyttebær. Dette ble en spennende og anderledes makron med kraftig tyttebærsmak.  

Makron med tyttebær

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 100 g melis
  • 100 g mandler

Tyytebærfyll
– Tyttebærsyltetøy fra IKEA eller annet tykt tyttebærsyltetøy (lag gjerne selv)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rød farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts tyttebærsyltetøy, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

3 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar