Popkorn-makroner

ENGLISH | NORSK

Lyst på en vri på popkorn? Prøv popkorn-makroner! Dette var et innfall jeg fikk etter å ha vært på Hitchhiker i Mathallen i Oslo, og spist popkorn-isen deres. Ofte nyter vi popkorn med salt her i Norge, man mange andre steder i verden sukres popkornet eller man karamelliserer det. I disse makronene har jeg laget en miks av de to verdenene. Jeg har poppet salt popkorn, og blandet dette inn i fyllet som er en søt karamell. I tillegg har jeg pyntet makronen e med salte popkorn før steking. Ble de ikke morsomme? Når det gjelder smak, så må dette være en av mine nye favoritter! 

Makroner-med-popkorn-og-karamell

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
- 100 g sukker
– 75 g eggehvite
– 100 g melis
– 100 g mandler

Popkorn
– 50 g upoppet popkorn
– smør/olje
– salt

Karamell og pynt:
– 1 dl fløte
– 75 g sukker
– 1 ts vaniljesukker
– 25 g smør

Popp popkornet etter anvisningen på posen, og salt det lett. 50g skal gi mer enn nok popkorn for denne oppskriften, så her kan du kose deg litt underveis også :)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Før du steker makronene, legg et par popkorn på halvparten av dem. Stek og avkjøl makronene.

Kok opp fløte og vaniljesukker i en kjele, mens du smelter sukker i en annen kjele over middels temperatur. Vent til sukkeret blir brunt (karamellfarget), og hell fløten forsiktig i mens du rører. Rør godt slik at alle eventuelle «karamellklumper» løser seg opp. Kok blandingen videre til den når 112 grader. Om du ikke har et termometer, kok blandingen i ca. 10min.

Ta kjelen av platen og avkjøl litt, før du pisker inn smøret med en visp. Ta en neve popkorn og knus det med fingrene, mens du drysser det i karamellen. Rør godt.

Når fyllet har tyknet ytterligere (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på ca. 1/2 ts fyll, og press undersiden av en makron med popkorn over.

Legg på fat, server og nyt!

4 thoughts on “Popkorn-makroner

  1. De så gode ut. Men vet du hvordan det er å fryse disse mekd tanke på at d er popcorn oppå?

Legg inn en kommentar