Popkorn-makroner

Lyst på en vri på popkorn? Prøv popkorn-makroner! Dette var et innfall jeg fikk etter å ha vært på restauranten Hitchhiker i Mathallen i Oslo, og spist popkorn-isen deres. Ofte nyter vi popkorn med salt her i Norge, man mange andre steder i verden sukres popkornet eller man karamelliserer det. I disse makronene har jeg laget en miks av de to verdenene. Jeg har poppet salt popkorn, og blandet dette inn i fyllet som er en søt karamell. I tillegg har jeg pyntet makronene med salte popkorn før steking. Ble de ikke morsomme? Når det gjelder smak, så må dette være en av mine nye favoritter! 

Popkorn

 • 50 g upoppet popkorn
 • smør/olje
 • salt

Slik gjør du

 1. Popp popkornet etter anvisningen på posen, og salt det lett. 50g skal gi mer enn nok popkorn for denne oppskriften, så her kan du kose deg litt underveis også :)

Grunnoppskrift makroner

 • 100 g sukker
 • 75 g eggehvite
 • 100 g melis
 • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik gjør du

 1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.
 2. Før du steker makronene, legg et par popkorn på halvparten av dem. Stek og avkjøl makronene.

Fyll: Karamell

 • 1 dl fløte
 • 75g sukker
 • 50 g lys sirup
 • 20 g smør
 • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

 1. Kok opp alle ingrediensene til fyllet under svak varme. Vær tolmodig, og kok blandingen videre til den når 112 grader.
 2. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Ta en neve popkorn og knus det med fingrene, mens du drysser det i karamellen. Rør godt.
 3. Når fyllet har tyknet ytterligere (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på ca. 1/2 ts fyll, og press undersiden av en makron med popkorn over.
 4. Legg på fat, server og nyt!

4 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar