Makroner til morsdag og valentinsdag

Makroner til morsdag eller valentinsdag

Jeg vet, det er fastelaven på søndag! Men, oppskrifter på de der utrolig gode krembollene får du nesten finne på en annen nettside. Har du derimot en mor som skal få litt ekstra oppmerksomhet på morsdagen på søndag eller noen du er glad i som skal få en overraskelse på valentinsdagen på onsdag, da har jeg et tips til deg: bak makroner og skriv budskapet ditt på dem! Hvordan? Spar igjen 3-4 spiseskjeer av røren, før du farger den. Ha den i en spøytepose med tynn tipp, og skriv i vei på makronene før steking :) 

Grunnoppskrift makroner

  • 75 g eggehvite
  • 100 sukker
  • 100 g melis
  • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik gjør du

  1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Ikke tilsett farge i røren mens du pisker eggehvitene, vent i stedet til du har laget ferdig røren.
  2. Legg 3-4 ss av røren til side i en skål. Farg resten av røren med f.eks. rød eller rosa konditorfarge. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.
  3. Gjør klar den fargede røren i en sprøytepose, og gjør klar den hvite røren i en annen sprøytepose med svært tynn, rundt tipp, eget for detaljdekorering.
  4. Sprøyt ut makronene på stekebrettene som angitt i grunnoppskriften. Bytt til neste sprøytepose og tegn på bokstaver, hjerter, smilefjes, eller andre symboler du måtte ønske. Rørene vi flyte i hverandre, slik at overflaten vil framstå som helt glatt.
  5. Stek og avkjøl makronene, før du setter dem sammen to og to med fyll mellom. Går du for rosa/røde makroner, kan kanskje fyll av bringebærsyltetøy være et tips for morsdag, mens kanskje sjokolade og chilli setter stemningen for valentinsdagen?

Lykke til med baking!

Legg gjerne inn en kommentar